vineri, 31 ianuarie 2014

Scapa de halitoza, mirosul urat al gurii



Mirosul neplacut al cavitatii bucale sau halitoza, asa cum este denumit stiintific, este un fenomen normal si apare chiar daca va spalati pe dinti seara, inainte de culcare si indiferent de ce ati mancat la cina. Insa exista si o multitudine de alti factori care pot fi responsabili de aparitia halitozei, cum ar fi diverse afectiuni ale gingiei, ficatului, aparatului respirator si rinichilor, prezenta cariilor, o dieta inadecvata, o digestie lenesa sau constipatia, fumatul sau abuzul de alcool.
Atunci cand dormiti, productia de saliva scade, cauzand uscarea gurei si inmultirea bacteriilor. Acestea incep sa se hraneasca cu resturile de mancare ramase in gura, dar si cu saliva sau sputa, iar din acest proces rezulta halitoza.
Din fericire, mirosul dispare cand va treziti si manancati, beti apa sau vorbiti. Studiile au dovedit ca periajul dintilor nu are niciun efect asupra halitozei de dimineata.
Ce sa faceti ca sa nu va mai confruntati dimineata cu o halitoza puternica
Din pacate, nu prea aveti la dispozitie multe optiuni. Insa halitoza poate fi mai puternica daca nu aveti o igiena orala corespunzatoare. Inainte sa mergeti la culcare folositi ata dentara, spalati-va pe dinti apoi clatiti cu apa de gura. Cariile si bolile gingiilor pot fi responsabile de aparitia halitozei, asa ca aveti grija sa mergeti regulat  la medicul stomatolog.
In general, mirosul urat al gurii de dimineata nu e un semn de boala, dar daca observati ca halena este din ce in ce mai puternica si persistenta, inseamna ca e cazul sa consultati medicul.