marți, 30 septembrie 2014

Trei minerale necesare unei functionari optime a colonului




Pentru ca colonul nostru sa functioneze in conditii optime si pentru a fi capabil sa se refaca are nevoie de sodiu, potasiu si magneziu. Descoperiti rolul  acestor trei minerale si alimentele in care sunt gasite!
Medicul Bernard Jensen, parintele detoxifierii intestinale, sustine ca dezechilibrul chimic sau nutritional cu care se confrunta organismul nostru reprezinta o sursa de probleme periculoase pentru sanatate, deoarece ele pot fi asimptomatice de-a lungul unei indelungi perioade. Potrivit dr. Jensen tocmai aceste dezechilibre conduc, in timp, la aparitia unor afectiuni grave precum cancerul de colon. Si toate aceste probleme apar datorita faptului ca organismul este privat o perioada indelungata de timp de nutrientii esentiali atat de necesari.
Potrivit dr. Bernard Jensen, pentru ca colonul nostru sa ramana unul sanatos, avem nevoie de trei minerale esentiale, si anume: sodiu, potasiu si magneziu. 
Rolul sodiului
Sodiul este responsabil de neutralizarea acidului si a gazelor de putrefactie din colon, actionand asemenea unui calmant al tractului intestinal. Deasemenea sodiul este necesar si articulatiilor, ligamentelor si tendoanelor. 
Cele mai bune surse de sodiu sunt:  zerul, laptele de capra si smochinele, merele, caisele uscate, sfecla, maslinele megre, morcovii, telina, nautul, nuca de cocos uscata, papadia, curmalele, galbenusul de ou, pestele, hreanul, algele, lintea, patrunjelul, mazarea uscata, prunele uscate, strugurii, varza rosie, ardeiul rosu, semintele de susan, semintele de floarea-soarelui, capsunile.
Rolul potasiului?
Doctorul Bernard Jensen afirma ca potasiul este implicat in depozitarea carbohidratilor folositi drept combustibil de catre muschi si la mentinerea elasticitatii muschilor care accelereaza timpul tranzitului intestinal. Cele mai bogate alimente bogate in potasiu sunt:  maslinele negre uscate la soare, insa exista si alte alimente aproape la fel de bogate in potasiu. Iata care sunt acestea: merele cu tot coaja, bananele, fasolea boabe, sfecla, migdalele, coacazele, broccoli, morcovii, nucile caju, castravetii, curmalele, smochine uscate, laptele de capra, strugurii, salata verde, lintea, fasolea verde, orezul alb, semintele de susan, laptele de soia, spanacul, rosiile, nucile, taratele de grau.

Rolul magneziului?

Magneziul actioneaza ca laxativ, ajutand la eliminarea balonarilor si a spasmelor intestinale. Doua surse importante de magneziu il reprezinta: malaiul si germenii de grau. Insa, nu facem referire la malaiul prezent in comert, deoarece acesta este rafinat. Cel mai bun malai este pe cel de la tara sau din magazinele naturiste. O alta sursa buna de magneziu este si orezul integral.
Iata o lista cu alte alimente bogate in magneziu: mere, avocado, fasolea uscata, sfecla, nuci de Brazilia, varza, nuci de cocos, curmale, andive, smochine uscate, lintea, menta, ovazul, patrunjel, piersici, arahide/alune, prune, lapte de soia, tofu, peste, lapte de capra, ardei verde, miere de albine, orez salbatic, grau integral.

joi, 28 august 2014

Purificare hepatica cu usturoi



Va pregatiti doua tampoane de dimensiunea tampoanelor stomatologice, din tifon umplute cu usturoi pisat. Tampoanele le legati cu ata la capete sa nu se imprastie usturoiul. Un tampon il fixati intre buza superioara si gingie, iar celalalt intre buza inferioara si gingie. Stai aplecat deasupra chiuvetei si lasa sputa (saliva) sa curga direct în chiuveta. Tine tampoanele cu degetul mare si aratator de la fiecare mana, nu le lasa sa alunece din gura.

ATENTIE - veti saliva foarte abundent, sputa va fi densa si legata, transparenta, aproximativ ca albusul de ou. In nici un caz nu lasa sa-ti curga pe barbie, ci din gura direct în chiuveta. Iritatia buzelor si a gingiei trece pâna a doua zi. Daca va curge pe barbie, face rana si trec 7-10 zile ca sa se vindece.

Durata: 20 de minute. Se repeta de trei ori la interval de 8 zile. Pauza 3-5 ani, dupa care puteti sa o faci din nou. Mai des numai cu recomandare, in situatii speciale.

marți, 20 mai 2014

Intoleranta la lactoza si SALMONELLA


In ziua de azi exista o gama variata de produse lactate si de produse nonlactate , care  au in compozitie lactoza.
Studiile arata ca multi oameni cred ca sunt intoleranti la lactoza. Cu toate acestea Dr. Clark a declarat ca, daca sunteti  intolerant  la lapte nu inseamna neaparat ca sunteti, de asemenea, si  intoleranti la lactoza.
Potrivit Dr. Thomas Walser, cooperator al revistei elvetiene "Gesundheitstipp", o persoana care este intoleranta la lactoza va tolera in mod normal, 8 pana la 10 grame de lactoza pe zi si  va putea consuma de asemenea  si branzeturi maturate cum ar fi: Parmezan, Emmental, Gruyère si alte branzeturi care isi pierd lactoza lor in timpul procesului de uscare. Acelasi lucru poate fi spus despre unt.
Heike Siemes a realizat o statistica cu ajutorul aparatului Clark Syncrometer tester, pe  133  mostre de saliva. Acest studiu a relevant ca doar 2,9% din subiectii acestui experiment  erau intoleranti la lactoza in timp ce cei intoleranti la lapte erau  69,4%.
In anii 80  Hanna Kroeger a publicat o carte in care vorbeste despre faptul ca lactoza ajuta la dezvoltarea florei intestinale.  Aceasta informatie  ne-a starnit curiozitatea, deoarece astazi se crede contrariul.
Cautand mai multe informatii am gasit 2 articole:
In primul articol se spune ca pasarile de curte  au primit in mancare concentratii scazute de lactoza ca probiotic. Aceasta  a avut un  efect pozitiv  ajutand la inhibarea bacteriilor patogene. Sanatatea lor s-a imbunatatit reusindu-se o reducere  a Salmonellei prezente in intestine.
Un rezumat  publicat pe Pubmed sustine ca  intoleranta la lactoza si ca lactoza ar trebuie sa fie reevaluata ca un potential furnizor de acid lactic –producator de bacterii benefice in unele boli intestinale mai usoare.
Aceste articole sunt in conformitate cu ceea ce a declarat Dr. Clark in: "Vindecarea tuturor formelor de cancer”. Iata un pasaj din carte:
"Daca esti intolerant de lapte nu inseamna ca esti de intolerant si la lactoza, dar din cauza faptului ca nu consumi produse care au lactoza in compozitie, organismul  tau nu reuseste sa ucida salmonela si Shigellas prezente in intestine. Aceste bacterii pot provoca deficienta la lactoza prin intermediul diareei frecvente. "
"In cazul in care organismul tau a pierdut capacitatea de a ucide salmoneloza si Shigellas, toate antibioticele si tratamentele intestinale nu pot distruge aceste bacterii omniprezente"
Cum se face ca organismul si-a pierdut capacitatea de a ucide salmoneloza si Shigellas?
Dr. Clark continua .. (citez):
"Exista dovezi ca antibioticele comune care ucid Streptococii si Stapfilococii sunt responsabile de acest fapt.
La soareci, este nevoie de un milion de bacteria Salmonella pentru a incepe o infectie. Dar intr-un experiment  s-a observant ca dupa ce li s-a administrat streptomicina, au fost nevoie doar de 10 bacterii pentru a se infecta! Intestinele tale sunt in mod similar in incapacitate dupa consumul de antibiotice, permitindu-le  chiar si unor cantitati foarte mici de Salmonella si Shigella sa scape si sa se inmulteasca! "
"Organismul nu reuseste sa le elimine definitiv. Ele raman ascunse pe undeva. Cand un nou lot de bacterii ajunge, chiar daca este vorba de o lingurita de lapte, cele doua subtipuri pot hibridiza si produce urmasi mult mai puternici. Aceasta se numeste virulenta. Astfel devii mult mai bolnav din cauza subtipurile mai virulente de bacterii. Puteti avea diaree, varsaturi  si se poate declansa o stare generale de rau. "
Prin urmare, daca credeti ca sunteti "intoleranti la lactoza", fiti atenti  la Salmonella si Shigella! Ati putea fi  infectat cronic cu aceste doua bacterii.
Pentru a intelege mai bine substartul, cu siguranta trebuie inteles de la bun inceput unele notiuni, si cum se poate mai bine face acest lucru decat punandu-va intrebari precum:
1. Ce sunt salmonela si shigellas?
2. Cum ajung in organism?
3. Ce fac ele in organism ? ... Si mai presus de toate:
4. Cum pot scapa de ele?

Raspunsul la aceste intrebari sunt toate prezentate in scrierile Dr. Clark:

1. CE SUNT SALMONELA si SHIGELLAS si ce  efecte pot avea ele asupra sanatatii noastre?
Salmonella si Shigella sunt bacterii "enterice" (traiesc in intestin). Dr. Clark a descoperit ca Salmonella este deasemeneea o bacterie de detoxifiere, adica este eliberata de alti agenti patogeni cum ar fi paraziti sau virusi atunci cand acestea sunt ucise sau cand sunt pe moarte. Salmoneloza invadeaza virusii si oncovirusii. Salmonella poate provoca diaree, constipatie, balonare, greata, dureri, oboseala si febra, dar poate fi, de asemenea si asimptomatica. Cele trei soiuri comune de Salmonella sunt enteriditis, paratyphi si typhimurium, ele pot fi vazute adesea impreuna in cazurile cronice. Salmonela enterditis afecteaza indeosebi  pancreasul, dar poate invada orice parte a corpului. Are nevoie de metale pentru a se dezvolta in mod specific de aur, molibden si ruteniu.
Shigella disenteriae & sonnei poate fi, de asemenea, eliberat de parazitii precum Onchocerca. Cauzeaza dureri de cap diaree, depresie, greata, varsaturi, febra, ameteli si severa. Pot invada sistemul nervos si provoca  iritabilitate. Nu provoaca dureri. Are nevoie de mangan metalic, pentru a prospera si necesita, de asemenea, strontiu, aur si nichel.
 
2. Cum au ajuns in corpurile noastre?
Shigella vine din intestin si din produse lactate.
Salmonella vine din intestin, precum si din alimente cum ar fi carnea contaminata, carne de pasare si oua. Salmonella poate fi gasita in produsele alimentare lactate, conserve, salate si produse vegetale precum si in mancare gatita. De asemenea, suplimente si medicamente pot contine, si ele Salmonella. O igiena deficitara poate face ca aceasta bacteria sa poata fi gasita si pe mainile noastre.
Salatele si alte produse vegetale sunt fertilizate cu gunoi de grajd si apa contaminata sau acestea vin in contact cu alte produse contaminate.
Intoxicatiile alimentare cu Salmonella provoaca infectii la aproximativ 20 de milioane de oameni din intreaga lume in fiecare an si este responsabila pentru aproximativ 200.000 de decese. Salmonella infesteaza animalele prin atasarea acesteia de legume. Oamenii de stiinta din Marea Britanie au descoperit ca Salmonella se hraneste cu zahar pentru a supravietui.
 
 3. Unde locuiesc  si ce fac ele in organism?
Aceste bacterii pot trai pe maini si sub unghiile tale, astfel cea mai importanta sursa de reinfectare esti chiar tu.
Salmonela sapa adanc in peretele stomacului unde ramane ascunsa, departe  de  antibiotice si acidul clorhidric din stomac. Cand preia controlul partii superioare a stomacului, slabeste sfincterulul esofagian . Un stomac plin de mancare calda la un pH neutru reprezinta conditia potrivita pentru aceste bacterii. E ca si cum ai pune drojdie  intr-un bol de apa calda, faina si zahar. Intr-o jumatate de ora, se revarsa din cauza cresterii. Indigestia care incepe imediat dupa ce ai mancat este, probabil, din cauza salmonelei. In cazul in care indigestia apare in timpul noptii, acest lucru sugereaza Shigellas, deoarece a avut timp sa ajunga la locul ei preferat mai jos in stomac.
 
4. CUM scapi de SALMONELA SI SHIGELLAS
A - Imbunatatirea capacitatii stomacului de a produce acid si capacitatea ficatului de a face bila. La randul sau, acest lucru inseamna  eliminarea toxinelor din stomac si curatarea ficatului. Anumite toxine se acumuleaza in stomac atunci cand ficatul si rinichii nu pot tine pasul cu procesul de eliminare. Arsenicul este o toxina predominant in stomac. Eliminati toate sursele de arsenic. Freonul este o alta toxina stomacala. Cumparati-va un frigider care nu foloseste freon. Metalele din plombele dentare si proteze: mercur, argint, cupru, taliu,  ajung in stomac. Curatati-le. Toxinele pot si fi si inhalate. Astfel  azbestul, formaldehida, fibra de sticla, sunt inghitite in momentul tusei , acumulandu-se in stomac. Orice stomac pot recupera o parte importanta a functiei sale dupa  ce il curatati. Salmonella si Bacteroides fragilis sunt doua bacterii care pot manca bila si pot  rezista si fara oxigen, iata de ce e bine sa nu consumati produse lactate nesterilizate, chiar daca ati reusit sa va recastigati pentru cateva minute pe zi toleranta la produsele  lactate.
 
B - eliminati salmonelozei  cu:
Iod Lugol 2% 6 picaturi in 4 oz de apa de 4 ori pe zi
2-5 picaturi de Lugol intr-un pahar de apa pentru a clati mainele
Reteta de eliminare a Salmonelei
Folositi Zapperul
Se sterilizeaza FIECARE masa si bautura la -20 ° F timp de 24 ore, deoarece bacteriile moarte nu reinvie
 
C - eliminati SHIGELLAS cu:
Picaturi de acid clorhidric in apa inainte de mese
Turmeric  si 6 capsule de fennel seeds de 3 ori pe zi
HOMEOGRAPHY: aur, nichel, strontiu - rinichilor si sistemului limfatic
Folositi Zapperul
In concluzie, este interesant de stiut ca oamenii de stiinta de la Universitatea din Liverpool din Marea Britanie au descoperit, ca, este important sa scapati de Salmonela deoarece acesta  impiedica sistemul imunitar al organismului sa functioneze in mod corespunzator. Oamenii de stiinta din Marea Britanie impreuna cu Institute for Animal Health au confirmat descoperirea Dr. Clark: ca Salmonela intra in organism ca si amibele  cauzand boli plantelor,  animalelor si oamenilor.

joi, 20 februarie 2014

Sucul de noni, prietenul diabeticilor



Reputatia sucului de noni incepe sa devina tot mai cunoscunda in toata lumea ca un ajutor de nadejde in lupta impotriva bolilor de cancer, artritei, obezitatii, problemelor digestive, dar, recent, s-a descoperit ca este un leac eficient si in diabet.
Despre NONI
Copacul care rodeste fructele de noni se numeste Morinda citrifolia, fiind originar din Polinezia. Noni are propietati imunostimulatoare, ajutand astfel organismul sa-si mentina nivelul de insulina puternic. Ca rezultat, multi diabetici si-au gasit alinare cu sucul de noni. Cu toate ca nu inlatura boala, consumul acestui fruct ajuta la evitarea complicatiilor, pe termen lung. Pentru cei care au risc de diabet sau care sufera deja de aceasta boala, sucul de noni poate fi folosit impreuna cu o dieta sanatoasa si cu exercitii moderate, pentru a mentine nivelul de zahar din sange la o valoare sanatoasa.
Sucul functioneaza prin faptul ca ofera corpului un depozit bogat de nutrienti si vitamine de care corpul are nevoie pentru a se repara singur. Fructele de noni ajuta la stabilirea nivelului de glucoza din sange datorita fibrelor insolubile dietetice pe care le contine. In cazul unui episod de soc diabetic, sucul de noni poate fi folosit pentru a aduce zaharurile naturale in corp.
Doza de suc de noni, pentru diabetici
Pentru rezultate foarte bune, se recomanda consumul a 30 de grame de suc de noni de trei ori pe zi, inainte de mese. Puteti adauga si alte sucuri precum sucul de portocale dimineata sau suc de afine inainte de cina. Alegeti sucuri 100% natural, fara adaos de zahar. In acest fel, dupa ce amesteci sucul de noni cu alte sucuri, organismul se va obisnui cu el si vei putea sa profiti in timp de acest suc fara a-l combina cu altele.
Noni pentru energie si slabit
Multi din cei care au consumat noni sub forma de suc, au descoperit ca sunt mai odihniti, mai plini de energie. Fructul de noni poate reduce trigliceridele si nivelul de cholesterol si e un bun remediu pentru cei care vor sa scape de cateva kilograme.

vineri, 31 ianuarie 2014

Scapa de halitoza, mirosul urat al gurii



Mirosul neplacut al cavitatii bucale sau halitoza, asa cum este denumit stiintific, este un fenomen normal si apare chiar daca va spalati pe dinti seara, inainte de culcare si indiferent de ce ati mancat la cina. Insa exista si o multitudine de alti factori care pot fi responsabili de aparitia halitozei, cum ar fi diverse afectiuni ale gingiei, ficatului, aparatului respirator si rinichilor, prezenta cariilor, o dieta inadecvata, o digestie lenesa sau constipatia, fumatul sau abuzul de alcool.
Atunci cand dormiti, productia de saliva scade, cauzand uscarea gurei si inmultirea bacteriilor. Acestea incep sa se hraneasca cu resturile de mancare ramase in gura, dar si cu saliva sau sputa, iar din acest proces rezulta halitoza.
Din fericire, mirosul dispare cand va treziti si manancati, beti apa sau vorbiti. Studiile au dovedit ca periajul dintilor nu are niciun efect asupra halitozei de dimineata.
Ce sa faceti ca sa nu va mai confruntati dimineata cu o halitoza puternica
Din pacate, nu prea aveti la dispozitie multe optiuni. Insa halitoza poate fi mai puternica daca nu aveti o igiena orala corespunzatoare. Inainte sa mergeti la culcare folositi ata dentara, spalati-va pe dinti apoi clatiti cu apa de gura. Cariile si bolile gingiilor pot fi responsabile de aparitia halitozei, asa ca aveti grija sa mergeti regulat  la medicul stomatolog.
In general, mirosul urat al gurii de dimineata nu e un semn de boala, dar daca observati ca halena este din ce in ce mai puternica si persistenta, inseamna ca e cazul sa consultati medicul.